Welcome!

Argus Technologies BVBA is een jonge en dynamische onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen van gespecialiseerde software voor de energiesector. Deze software is ontstaan uit de onderzoekswereld waar een nood was aan een eenvoudige doch krachtige tool voor het uitvoeren van complexe energetische- en meteorologische metingen. 

Missie

Argus Technologies wil het haar klanten zo eenvoudig mogelijk te maken om data afkomstig van verschillende bronnen en systemen op één uniforme manier te beheren. Zo vormen wij de brug tussen de onderling incompatibele datamonitoring van verschillende fabrikanten en systemen en bezorgen wij onze klanten maximaal gebruiksgemak met een minimale tijdsbesteding. Geen verschillende softwarepakketten meer en weg met de wildgroei aan log-in gegevens. Het web staat bij Argus Technologies centraal. Enkel een webbrowser en internetverbinding zijn nodig om van de Argus software gebruik te kunnen maken. Overal ter wereld, en op ieder tijdstip van de dag.

Krachtige Argus engine

De krachtige Argus-engine dient als een solide en universeel dataplatform voor verschillende producten. Of het nu gaat om het monitoren van energie, emissiereducerende installaties of digital signage, het maakt niet uit welke data je wilt vastleggen en visualiseren, het Argus dataplatform verlicht de werkdruk en zorgt voor analyse en rapportage.

Innovatie

Argus Technologies heeft haar wortels in de onderzoekswereld. Energiemonitoring maakt het ons mogelijk nieuwe en innoverende tools te ontwikkelen op basis van onze academische achtergrond in combinatie met real-life (energie)data. Zo ontwikkelt Argus krachtige automatische foutdetectie (‘energiebewaking’), heuristische identificatie en voorspelling van verbruiksprofielen en applicaties voor eilandwerking en demand side management.

Profiel

Argus Technologies profileert zich als een technology provider. Onze focus ligt het op ontwikkelen en ondersteunen van software en hardware voor onze klanten, die op hun beurt onze  tools inzetten voor het leveren van services aan de eindklant. Klanten van Argus Technologies zijn actief in de sector van duurzame en hernieuwbare energie, energieconsultancy, energieproductie, nutsvoorzieningen, elektromobiliteit, onderzoek en innovatieve toepassingen.

Argus Technologies is onderdeel van de Agidens groep.
Agidens is een ingenieurs- en systeemintegratiebedrijf en heeft wereldwijd 650 medewerkers in dienst. Het bedrijf is actief in zeven landen: België (hoofdzetel), Nederland, Zwitserland , Polen, Frankrijk, Duitsland en de VS. Agidens helpt zijn klanten bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Meer info op www.agidens.com.