[:nl]Vandaag bestaat Argus Technologies als bedrijf precies één jaar! Onze PowerMonitor technologie is al wat ouder, maar het lijkt ons toch een perfect moment om es een snapshot te nemen van waar we nu staan, en waar we in de nabije toekomst naar toe (willen) gaan.

Toen we op 6 maart 2012 als jonge spin-off  van onder de vleugels van Universiteit Gent kwamen piepen beschikten we over een relatief eenvoudige technologie, een beperkte codebase van 10.036 lijnen en een klein aantal zonnepaneelinstallaties die met onze technologie uitgerust waren. In één jaar tijd is de PowerMonitor echter gegroeid van een technologie die puur opbrengsten en meteorologie meet tot een volwaardig platform om energieproducerende installaties te monitoren, benchmarken, op te volgen en te servicen. De codebase is toegenomen tot maar liefst 46.051 lijnen. In totaal monitoren we nu 143 vestigingen met een stevig geïnstalleerd vermogen van iets meer dan 30 MWp, waarvan meer dan 22MWP zich in Vlaanderen bevindt (iets minder dan 5% van alle professionele installaties). Al deze installaties produceerden een totale opbrengst op van 42.93 GWh, en dus zo’n 32 kiloton CO2 besparing.

De groei van het aantal installaties en de continue verder gaande ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten op vraag van onze klanten zorgt er voor dat Argus Technologies in maart is overgegaan tot aanwerving van personeel. Zo kunnen we blijven voldoen aan de vragen van onze klanten en kunnen we ook nieuwe markten aanboren. Ook komen er enkele optimalisaties van onze infrastructuur, zodat we nog hogere kwaliteit van service kunnen bieden.

Argus Technologies wil dan ook iedereen bedanken die samen met hen aan de opstart en groei en bloei van het bedrijf en de technologie gewerkt heeft. Zonder hen zouden we niet gestaan hebben waar we nu staan!

Happy Birthday[:]